מתכוני פולי קקאו

בראוניז נאים

מצרכים
1 כוס אגוזי מלך לא קלויים
1 כוס תמרים
1/4 – 1/2 כוס פולי קקאו נאים
קורט מלח הימלאי ורוד / מלח ים
אופן ההכנה
קודם יש לרסק את פולי הקקאו כמה שיותר דק עם מכתש ועלי (או עם מארוך). לאחר מכן יש להכניס את אגוזי המלך, הפולים המרוסקים והמלח למעבד מזון ולעבד עד לקבלת עיסה אחידה. בסוף מוסיפים את התמרים ומעבדים עד לקבלת המרקם הרצוי. הערה: ניתן להתאים את מידת המתיקות וחוזק השוקולד לטעמכם. כמו כן, ניתן גם להוסיף וניל/קינמון/מנטה וכו'. תגלגלו לכדורים ולצפות בקוקוס לכדורי שוקולד אמיתיים ומזינים.


קוביות שוקולד חלומיות

מצרכים
1 כוס פולי קקאו נאים טחונים
3/4 כוס אבקת חרובים
1/2 כוס שמן קוקוס (כבישה קרה) נוזלי
1 כוס סירופ אגבה / דבש
1/2 כוס אגוזי מקדמיה
2 כוסות אגוזים האהובים אליכם קצוצים (לוז, מלך, ברזיל...)
אופן ההכנה
יש לעבד את כל המרכיבים מלבד 2 כוסות האגוזים במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק. אחר כך, מערבבים פנימה את 2 כוסות האגוזים. מכניסים לכלי מלבני ומכניסים למקרר / מקפיא עם אתם ממהרים. כשמתקשה חותכים לקוביות שוקולד.

שוקולד שקדים

מצרכים
1/2 כוס פולי קקאו נאים טחונים
1/2 כוס סירופ אגבה / דבש
2 כפות שמן קוקוס
1/1/4 כוסות שקדים
כמה טיפות וניל טבעי או כל טעם אחר שאתם אוהבים (מנטה, תפוז...)
קורט מלח הימלאי ורוד / מלח ים
אופן ההכנה
קודם יש לעבד את השקדים במעבד מזון לאבקה. אז מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. יוצרים את הצורות הרצויות ומכניסים למקרר.

פודינג' שוקולד קל

מצרכים
1 אבוקדו
2 כפות פולי קקאו טחונים
12-6 תמרים (תלוי בגודלם)
1/4 כוס מים
אופן ההכנה
יש להוסיף את המים ואבוקדו לבלנדר או למעבד מזון עד לקבלת מרקם קרמי. אחר כך, מוסיפים את הקקאו ותמרים ומערבבים שוב עד לקבלת מרקם חלק.

חלבה שוקולד

מצרכים
1/1/2 כוסות אגוזי מלך/שקדים/או שילוב של שניהם לא קלויים
1/2 כוס טחינה
3 כפות דבש / סירופ אגבה / מייפל (ניתן להוסיף עוד דבש אם לא מספיק מתוק)
2 כפיות תמצית וניל טבעי ואיכותי
1/1/2 כפות אבקת חרובים
כוס פולי קקאו טחונים
קורט מלח הימלאי ורוד / מלח ים
אופן ההכנה
יש לעבד את כל המרכיבים יחד במעבד מזון מלבד פולי הקקאו הטחונים עד לקבלת מרקם קרמי. אחר כך יש לערבב פנימה את פולי הקקאו. לשפוך לתבנית מלבנית ולקרר עד שמתקשה ואז לחתוך לריבועים.

כדורי שוקולד

מצרכים
מקום אגוזי מלך ניתן לשלב אגוזי ברזיל, מקדמיה או קשיו (טבעי). לתוצאה מרירה יותר ניתן להגדיל מעט את כמות פולי הקקאו. במקום תמרים, לדברי ניקול, ניתן לשלב דבש, מייפל טהור או סירופ אגווה, שהוא סירופ-ממתיק טבעי. ניתן גם לשלב בין תמרים ומייפל.
המרכיבים (ל-15 כדורים):
1/2 כוס פולי קקאו נאים
1 כוס אגוזי מלך
קורט מלח
1 כוס תמרים (11 תמרים מסוג מג'הול), מגולענים
לקישוט:
חופן גדוש קוקוס טחון
אופן ההכנה
1. מרסקים פולי קקאו במכתש ועלי ומעבירים למעבד המזון (אם מעבד המזון חזק
2. ניתן לרסק אך ורק במעבד המזון). מרסקים עד לקבלת שברים קטנים מאוד.
3. מוסיפים אגוזים וקורט מלח וממשיכים לרסק במעבד המזון.
4. מוסיפים תמרים ומעבדים עד לקבלת עיסה כהה וחלקה מאוד.
5. יוצרים כדורים בעזרת הידיים ומניחים בצלחת משופעת בקוקוס טחון. מעטרים את הכדורים בקוקוס ומעבירים לצלחת הגשה או לקופסה קטנה.

מתכוני פולי קקאו
טבלת Orac